Jumat, 28 Desember 2007

homeless snail dropping by


is it a snail?
i found it in front of my house.

it's was a rainy night. he (or it?) dropping by my house. My father said it was a leech.
well, can u tell?

i try to give him home. i have a little collection of shell. but, he move out from that shell.. ( i know the shell isn't perfect, it's not even the spiral one)

(kalo bener itu lintah, ih, gila jg, rumah gua ada lintah)

is it....














leech (pic taken from wikipedia)
.
.
.
.
.
or






slug (pic taken from wikipedia)?

More...

Kamis, 27 Desember 2007

you help me becoming me

"You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred." - woody allen

setelah baca2 tentang woody allen, well, he is an interesting person. dalam film nya, menceritakan tentang distraction in life. kita semua akan mati suatu hari (nanti?). hidup yang kita jalani sehari2 adalah distraction yang kita jalani untuk melupakan kenyataan bahwa, dalam hidup, tak ada yang keluar hidup2, at least hingga saat ini.

ga ada hubungan dengan quotes diatas, looking back, i have walked a journey of life. some memories are good, others are bad. begitu juga orang2 yang gua temui di hidup ini, ada yang good to remembered, ada juga yang stay in my head, eventough i wanna get them out of my memories forever. entah karena what they did to me, or what i did to them.

ada yang bilang kalo semua orang yang kita temuin, kejadian yang dialamin, make us who we are right now, tapi buat gua, bahkan untuk imagine ketemu muka aja, uda males. apalage say to their face "hey thanks! becoz of what you did, i'm here now" just like that. bukan karena i cant forgive them, it's just that i cant forget them.

sulit untuk jadi manusia yang memiliki emosi dan perasaan ya. but someday i will be a person that will say to everyone who passed by in my life and say "Thanks! you help me becoming me"

More...

D.I.Y canvas wall art

i love this D.I.Y. so i posted here.
it's a simple way to make your own home decoration.
you can hang it on the wall or just put it on the table.
cute.
i want to make it covered with fur fabric. i dont know when i had the D.I.Y. time though.




taken from:
http://fashionesedaily.com/blog/2007/07/15/diy-canvas-wall-art/

More...

Rabu, 26 Desember 2007

bandrek cappucino

malem2 ujan setitik2 (lebih kecil dari rintik2), makan di viper. kangen ama bandrek cappucino (bc) yang pernah dibeliin.
blom pernah minum tuh bandrek ditempat nya (biasanya di bungkus).
"mbak, bandrek cappucino nya satu ya"
"makan dimana?"
ternyata bandrek nya bisa dianter ke tempat kita makan (dalam hati "oh...")
waktu dianter, keliatannya menggoda juga, segelas minuman berwarna coklat susu (mirip2 kopi susu lah), ada busa dan bubuk coklat nya juga (namanya juga cappucino)
jadi setelah menikmati makan malam, gw bersiap2 untuk minum bc tersebut. setelah diminum, ternyata oh ternyata... rasanya panas (dan pedas).
inget pertama kali nya cobain wasabi ? (apalagi kalo cobainnya sambil diboongin ama temen, "enak kok, banyakan aja pake nya"). pedes nya wasabi sampe ke idung... tapi pedes nya bc sampe ke.... telinga. yup, telinga. sekali lagi telinga, sodara-sodara. rasanya kuping kaya abis take off pesawat.
entah kenapa kali ini pedesnya ga ampun. padahal bukan pertama kali nya juga gua minum bc.
kesimpulannya, bc termasuk minuman yang harus dicoba (100 drinks you must try before you die) :P

More...

Minggu, 23 Desember 2007

Heartbreak Kid



tidak seperti yang dibayangkan.
memang kalo film yang uda dibicarain orang 'lucu loh".. biasanya mengecewakan. mungkin karena uda mengharapkan ketawa2 gimana, ternyata ga lucu2 banget..

cerita, biasa2 aja. joke nya juga ga terlalu 'ngena'.

males kasi rating ah. (karena ga pernah konsisten).

More...

Minggu, 16 Desember 2007

xmas tree

Sedikit ga percaya kalo ornament untuk xmas segitu mahal. Dimana2 jual garland, lampu natal, bola2, kado2 kecil, etc. Secara pohon natal nya kecil, ga pengen juga kalo ornament nya dibeli dengan harga lebih mahal dari pohon itu sendiri.
Akhirnya setelah keliling2 untuk cari ornament, terbelilah bunga emas(pasar pagi), lonceng & rantai emas (pasar pagi), pita (TA), lampu-rice lamp (Gramedia), daun maple(pasar Pagi).
daun maple yang warna nya bagus, harganya juga bagus, karena itu daun maple warna kuning, di cat jadi perak (pake pilox).
sebenarnya kapas (untuk salju) ada juga, tapi sepertinya kurang nyambung...

in the picture: Jerre's chrismast tree, the Gold flower

More...

Kamis, 06 Desember 2007

Container Home

image taken from this web





More...

Rabu, 05 Desember 2007

antquarium

unique gift to your friend...

jadi inget dulu suka perhatiin semut di halaman rumah.. kasi remah2 biskuit supaya keluar dari sarangnya..



More...

Rabu, 28 November 2007

the story of tatty teddy bear


the story of tatty teddy bear

nice and touching story...

flash based.
(link)

More...

Selasa, 27 November 2007

jerre b'day




sebenernya uda diceritain di blognya hans tapi tetep mo cerita :P
so bermula dari sekitar seminggu dari hari H, pengen bikin surprise party buat jerre. ampe googling dst dst, ga ada ide. akhirnya lemparkan pertanyaan ke temen2. termasuk si ruwi yang rada2 itu :P
lalu melalui saran dari temennya ruwi, terciptalah skenario untuk geledah si jerre di hari H, aktor nya satpam yang nuduh dia bawa obat2an. well, rencananya begitu. setelah ide dilempar ke forum pembahasan.. akhirnya diganti skenarionya..
ok, skip the planning part.
hari jumat ada acara makan2 di hanamasa, tinggal beberapa jam sebelum ulang taun nya jerre. setelah semua berkumpul, ada satu saat keceplosan ngomong "skenario" ----! then lia smoothly membelokkan sasaran ke ruwi.. fiuh.
abis itu yang lain numpang mandi (karena lage ga ada air di rumah). trus ga lama, kira2 jam 9-10an datanglah para aktor dan aktris berbondong2 untuk 'main'. la la la... main, main, main.
ronie pulang dari kantor. trus bingung2 (pura2 sih) "ada apa neh rame2" demikian kira2 dia berkata. si jerre ampe ga enak ama ronie, karena dia kira ronie kan mau istirahat, malah pada rame2 di rumah (blom tau aja dia, ronie adalah salah satu aktor utama).
then hampir jam 12, main uno staco... trus.... ada satpam datang ke rumah. yupz. ada tetangga protes karena berisik. then. ronie angkat bicara "pak kita cuma main2 doang kok" (salut neh buat aktor kita ini).
then gua ke rumah sebelah (rumah gua) emang ada perlu. so i dont know what happen next. setau gua, tuh satpam tetep aja di depan rumah. then tau2, si jerre n ronie uda ke pos satpam (setelah gua denger kemudian, ceritanya mau minta maap sama tetangga yang protes itu). nah2, gua ambil kamera trus ke rumah jerre, hans dkk lagi bawa2 ramuan (entah sapa tuh yang bikin, bo baunya...). trus kita samperin ke pos satpam.
jere samperin gua "ngapain semua nya pada ikut" begitulah kira2 katanya.
trus yang pertama nyirem, richie, samperin jerre n langsung tuang cairan iuh itu. mulailah kericuhan terjadi...
gw saperti biasa, ga ikut nimpuk, cuma foto2. sementara mereka kejer2an.
anyway lia bilang "liat sepatu nya ruwi". ternyata si ruwi pake sepatu kerja n celana rumah. sempet diabadikan tuh. (1) :D (sepertinya tu sepatu juga kena2 tepung d)
trus waktu uda rada reda.. foto bareng... tetep si hans lempar tepung. well, lia catch this moment. (2)
btw sempet foto bareng satpam jg tuh si jerre. (3)
dah. that's it. jerre cuci kaki n mandi (untungnya ada air).
trus keluar dari kamar mandi, lampu mati, baru ada kue n lilin.
potong kuenya pake golok. wakaka. karena piso pada blom dicuci.
happy birthday!
sukses deh kerjain orang kali ini.

More...

Senin, 26 November 2007

enchanted





Giselle:
How does she know you love her?
How does she know she's yours?

Man:
How does she know that you love her?

Giselle:
How do you show her you love her?

Both:
How does she know that you really, really, truely love her?
How does she know that you love her?
How do you show her you love her?
How does she know that you really, really, truely love her?

Giselle:
It's not enough to take the one you love for granted
You must remind her, or she'll be inclined to say...
"How do I know he loves me?"
(How does she know that you love her?
How do you show her you love her?)
"How do I know he's mine?"
(How does she know that you really, really, truely love her?)

Well does he leave a little note to tell you you are on his mind?
Send you yellow flowers when the sky is grey? Heyy!
He'll find a new way to show you, a little bit everyday
That's how you know, that's how you know!
He's your love...

Man:
You've got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader
Each day do something to need her
To believe you love her

Giselle:
Everybody wants to live happily ever after
Everybody wants to know their true love is true...
How do you know he loves you?
(How does she know that you love her?
How do you show her you need her?)
How do you know he's yours?
(How does she know that you really, really, truely-)

Well does he take you out dancin' just so he can hold you close?
Dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!

All:
He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
That's how you know!

Giselle:
He's your love
He's your love...

That's how you know
He loves you
That's how you know
It's true

Because he'll wear your favorite color
Just so he can match your eyes
Rent a private picnic
By the fires glow-oohh!

All:
His heart will be yours forever
Something everyday will show
That's how you know
(That's how you know)
(That's how you know)
That's how you know!

Giselle:
He's your love...

Man:
That's how she knows that you love her
That's how you show her you love her

Giselle:
That's how you know...
That's how you know...
He's your love...


--------------------------
nice movie, a must-see
love it.

lyric from: http://www.stlyrics.com/lyrics/enchanted/thatshowyouknow.htm
about this movie: http://www.circleofbeauty.net/?show=content&cid=41&id=511

More...

minggu ke4 bulan november

rasanya setiap weekend selalu berlalu begitu aja.

jumat malam hanamasa celebrate june - Nov birthday.
jumat tengah malam, buat surprise buat jerry
sabtu bobo ampe sore
sabtu malam kondangan di sun city (nice place)
sabtu tengah malam, starbucks, saboteur.
minggu pagi, head to the tailor @ mangga besar - macet ga kira2 di stasion kota, katanya gubernur lewat. ada mobil SCTV, sepertinya ada liputannya. stasion kota di tutup ampe jam 2, terjebak disana. perjalanan dari ruma ke mabes = 2 jam. perjalanan pulang mabes ke rumah = 15 menit. wew
minggu sore, having a date :P nonton enchanted. silly movie. ada anak yang berkomentar "iuh" waktu adegan the princess touching robert chest. funny.
malamnya mampir ke SPBU yang ada resto nya. makan.
then back to weekdays habitat.

fiuh.

More...

Selasa, 20 November 2007

glassbox

write write write
who cares if it doesn't make sense.

please please stay.
stay a little longer, let me consume your soul.

floating around, pretend that time doesn't matter.
is this a gift or a curse?
planning an escape that will never be done.
questioning her self of what she really wants

livin' in glass box that had no door.
so much thing to do
so much thing to see
its on the other side of the wall.

she knocks, but no one seems to notice.
she cried, but no answer.
faded into the air.

could anyone see her?
could anyone rescue her?
as one by one trap in their own glass box.

-elf

More...

Rabu, 14 November 2007

i want a guy

there's a nice words i found. it's cute, so i posted it. enjoy...

More...

Kasih

Kasih
Artist: Ismi Azis
Di malam ini kita berdua
Bintang bercahaya bulan pun tertawa
Luka dalam hati kini telah berganti
Usai cinta dulu bersama hadirmu

reff:
Kasih biarkan
Cerita yang lalu pergi
Kasih dengarlah
Nada nada cinta kini

Di pagi ini kita berdua
Pelangi membawa bunga bunga cinta
Cinta yang telah lalu tiada arti lagi
Kau hadir disini bersama mentari

reff

Cinta yang telah lalu tiada arti lagi
Kau hadir disini bersama mentari

More...

Kamis, 08 November 2007

tukang bakso


Abang tukang bakso
Mari mari sini
Aku mau beli

Abang tukang bakso
Cepatlah kemari
sudah tak tahan lagi

Satu mangkuk saja
dua ratus perak
yang banyak baksonya

Tidak pake saos
Tidak pake sambel
Juga tidak pake kol

Bakso bulat
seperti bola pingpong
kalo lewat
membikin perut kosong

Jadi anak
jangan kau suka bohong
Kalo bohong
digigit kambing ompong
(ulangan kedua: digigit nenek gondrong)


bagi yang ga pernah denger lagu ini... lagu ini cukup populer di tahun 90an..
yang fantastis tentang lagu ini adalah...
perhatikan baik2 kalimat ini -> Satu mangkuk saja, dua ratus perak.

kemaren2 makan bakso 10.000 per mangkok nya... coba dihitung secara kasar...

10.000 = X% * 200? jawabannya?

X% = 5000%

segitu gilanya kah kenaikan harga di bumi Indonesia ini?
andai saja waktu SD setiap uang jajan dikumpulin, trus 'tak beliin sapi.. dan berternak.. WOW!

it should stop. kalo harga terus naik gila2 an.. nantinya harga bakso satu dekade mendatang jadi... 10.000 * 5000% = 500.000
dan barang2 lain yang udah mahal... dihargai dengan banyak 'nol'. lama2 uang kertasnya bisa ga muat lagi untuk digit sebanyak itu....

More...

Rabu, 07 November 2007

Random Items - bathroom

Sudoku Toilet Paper

new activities beside reading a book....


Money Soap

Surprise! There is real money in this bar of soap!

More...

Senin, 05 November 2007

kenapa tiap hari?

lagi males nulis pake english...

lagi bingung nih.. kenapa sih orang2 bisa nge-blog tiap hari?

gua paling ga bisa deh merangkai kata2 yang indah dan panjang2.. waktu SD or SMP aja, kalo disuru mengarang - yang semustinya gampang- gua mikirnya mumet2. temen sebangku gua (hi fi- if you read this) uda jalan 2 lembar, gua paling2 baru halaman pertama...

dung dung dung...

Sometime, something is simple to be thought of than to be said - or in this case, written.

kalo lagi ngayal.. sometime sebagai diri sendiri, ato kadang jadi orang lain... ato lagi mikir sesuatu.. kalau bisa dituangkan ke tulisan.. khayalan 10 menit udah jadi 1 buku 'kali.

untuk ngomong ke orang lain juga begitu... susah banget menperindah kalimat biar nyaman didenger orang lain. apa yang dipikirkan, sangat mungkin menyimpang dari apa yang dikatakan. bahkan masih mungkin menyimpang lagi waktu dicerna oleh pendengarnya. wadow.

kadang, mikir 'kalo aja setiap orang bisa baca pikiran masing2..'. tapiiii kalo begitu. bisa2 orang jadi individualis, saking takutnya sama apa yang dipikirkan orang lain.

jadi inget, suatu waktu, waktu denger lagu mandarin "ming ming bai bai wo de xin..." (indo-kira2: "mengertilah isi hatiku") seorang guru pernah berkata... (lupa persisnya gimana) pokoknya kira2: 'kadang sesuatu terlalu jelas / terlalu ngerti juga ga bagus'.

dipikir2, yah bener juga ya. kalo misalnya kita bisa tau apa isi hati dan pikiran orang lain... rasanya dark side dari setiap orang bakal jelas, dan bisa bikin takut satu sama lain..

tapi ini baru asumsi...

yah.. beginilah pikiran gua kalo lagi mengarang... tema nya sama isinya ga nyambung. susaaaah banget kalo ga menyimpang dari topik, alhasil, pelajaran bahasa indonesia - ujian mengarang, hanya mengandalkan tulisan indaaaah (yang notabene, ga bagus2 juga sih).

More...

Minggu, 28 Oktober 2007

Human Points

have you ever play 'the sims'?

u know how we got some points to fill in our personalities? if you want to be 'nice', or 'outgoing', or neat person, you just fill the specific attributes. and you just had some exact points to fill that attributes.

well, i feel like it's happening to me...
spend everyday to be a better person, yet every time i get better in some way, i just get worse in the other way.

when i tried to be a person who fight for what i want, i lost my patient. when i tried to be more organize, i'm no longer an easy going girl... so the story goes...

maybe that's why when old friends meet, they feel like they dont know one another...

so much is going on, and i just dont know who is better, yesterday's me, or today's? and could i ever change back to who i was? and would it be the same?

i dont wanna think too much, it's just that i miss my yesterday's me... i hope it's just temporary feeling... ouch! i hate to be too sentimental.

More...

Rabu, 24 Oktober 2007

ɐɐɐɐɐɐɐɐɐɐɐɐnɥ

¿ʞılɐqɹǝʇ sılnuǝɯ ɹɐɾɐlǝq nɐɯ

2ʞɐıɹǝʇ uǝƃuǝd ɐʎuɐsɐɹ ʇǝɯnɯ ıuı ıɹɐɥ

link: www.revfad.com/flip.html

More...

Selasa, 16 Oktober 2007

look alike

http://www.myheritage.com/collage

More...

friends wedding


Bubbles & Candles as they walk side by side...
Congrats my friends

More...

Kamis, 11 Oktober 2007

HOAX

ternyata banyak ya email2 HOAX.
termasuk cara cek cermin 2 arah..
masukkin PIN terbalik di ATM..
dst dst...
better check it out before forwarding it.

http://hoax.wordpress.com/category/hoax/

More...

Rabu, 03 Oktober 2007

I'm Yours - Jason Mraz

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
A lá peaceful melody
It's your God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what i'ma saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

More...

Selasa, 02 Oktober 2007

Afternoon

Minutes by minutes passed away
Time seem flowing slowly
Familiar scent filled the atmosphere
Warmth feeling
Meaningless chat


Pastel mood, easy listening song
The smell of the ground after raining day
White coach, big tree by the clear water river
Sun shine, pink sky, jade water


Big window, hot chocolate milk
Watching people come and go
Cozy red sofa
Musician voice faded in the air

More...

Senin, 01 Oktober 2007

Annoying Alarm

puzzleam.jpgThe Puzzle Alarm wakes you up by firing four puzzle pieces up in the air, then it is your mission to get the pieces and put them back in the alarm clock or it won’t turn off until then.




ze001_mi1.jpgThe interactive alarm clock with a unique personality goes by the name, Nooby. To see what time the alarm is set you simply ask him and he reads the current alarm setting and assures you it’ll go off. When your favorite time of the morning comes around, he’ll beep and say, “Rise and shine, it’s time to get up!”. When you go back to sleep and don’t turn the alarm off right away, he’ll beep again, but this time he gets nasty, “Take your fingers out of your ears!”. To put an end to this harassing wake up call, you simply ring the clock’s blue neck. If he senses that you are angry, he’ll get grumpy and ignore you

comfort_1884_1107403.jpgClearSounds Wake & Shake alarm clock features a choice of loud tones, a flashing strobe, or vibrating pad to alert you when the alarm signals or as an added bonus, when the phone rings!



anemoneclock1.jpgAnemone Clock rumbles when the alarm goes off, eventually shaking its way all across your room, forcing you to get up to stop it. It keeps shaking when you pick it up, shaking you awake and making it a hard to find the off button.




kukumain.jpg
The Kuku Alarm Clock greets you every morning by crowing and laying eggs. It won’t stop chirping until you’ve returned its eggs.




drillsargealarmclock_small.jpgThe Drill Sergeant Alarm Clock

After a bugle plays “Reveille,” your personal drill sergeant clears the cobwebs from your brain with an inspiring round of orders you can’t fail to obey. LCD display provides you with time, alarm time, and date. Alarm with snooze button sounds with bugle, drill sergeant, or AM/FM radio (when you’re off duty, of course).


blowfly.jpgThe blowfly alarm clock escapes from a cage in your room, moves and produces sound around you when the alarm goes off. To turn it off you have to catch it and put it back in its home.






sonicalarm_small.jpgThe Sonic Alarm will wake pretty well anything up. Simply pull the pin, yell an emphatic “fire in the hole” and lob the grenade into the sleeper’s room. After ten seconds a very annoying and piercingly loud noise (there are three volume settings) will blast out from the alarm. That’s not all however, what makes this especially great is that to stop the alarm the sleeper has to find you so you can put the pin back in.


clocky1_dec5.jpgWhen you hit Clocky’s snooze button, he will roll off of the nightstand, fall to the floor, and run around the room, searching for a place to hide. When the alarm sounds again, you have to get out of bed to find it and turn it off. He finds a new spot everyday, “kind of like a hide-and-seek game”.

More...

Kamis, 27 September 2007

Gadgets

Transparent Toaster
so you're never surprised by toast that comes out too dark..


HP Ebook reader...


More...

Senin, 24 September 2007

earrings






More...

Rabu, 12 September 2007

the simpson movie




spider pig.. (2x) does what ever, spider pig does.. can he swing from a web.. no he can't, he`s a pig.. loooookk oouuut!! he`s a spider pig..

[Homer is a character with a atti-d'oh]

no review is available. please watch the movie...

More...

Never Ever

A few questions that I need to know
How you could ever hurt me so
I need to know what i've done wrong
And how long it's been going on
Was it that I never paid enough attention
Or did I not give enough affection
Not only will your answers keep me sane
But i'll know never to make the same mistake again
You can tell me to my face
Or even on the phone
You can write it in a letter
Either way i've have to know
Did I never treat you right
Did I always start the fight
Either way i'm going out of my mind
All the answers to my questions I have to find

My head's spinnin'
Boy i'm in a daze
I feel isolated
Don't wanna communicate
I take a shower
I will scour
I will roam
To find peace of mind
The happy mind
I once owned yeah

...

I'll keep searching
Deep within my soul
For all the answers
Don't wanna hurt no more
I need peace gotta feel at ease
Need to be
Free from pain
Go insane
My heart aches yeah

...

More...

Jumat, 07 September 2007

D'Bijis

D'Bijis
Cerita tentang band The Bandits, yang personel-personel nya sudah berpisah.
Masing2 dari anggota band tersebut menjalani hidupnya masing-masing. Ada yang bekerja di bar dangdut, ada yang sudah berkeluarga, bahkan ada yang sudah mengubah orientasi sex nya.

Boni, Leader dari band tersebut sudah meninggal. Sang adik berusaha untuk mengumpulkan kembali personel2 band tersebut untuk membangun kembali the bandits...

Yak.. inti ceritanya begitu...
Film ini benar2 ga neko2, sedikit sekali twisted part-nya.
not recommended to watch at the cinema :P
kalo nonton di rumah.. boleh lah kalo lagi banyak waktu luang.

More...

Rabu, 05 September 2007

me.. now..

another days...

imagine my self on the beach. relax there..
watch the sea
hear the ocean reach the shore..

but
here i am
doing almost nothing
can't find a way to leave this black hole
try to feel something in this void moment

hate my self for being too naive
adult life seem so pale
been livin' in the gray atmosphere

someday i'll get used to all of this
someday i'll find another way
someday i'll create my own way
someday...

More...

Kamis, 23 Agustus 2007

Pingin

Bellini - Pour 1 part fresh (white, preferably) peach puree into a champagne flute and top up with 2 parts Prosecco.

Champagne Cocktail - Drop a sugar lump into a champagne flute. Add a dash of Angostura Bitters (and a twist of lemon peel) then top up with Champagne

Mojito - Mash up 10 mint sprigs and a teaspoon of sugar syrup. Add two parts rum and 1 part lime juice and pour over ice. Top up with tonic.

Pina Colada - Blend 2 parts rum, 3 parts pineapple juice and 1 teaspoon of coconut milk together. Pour over ice.

Cosmopolitan - Shake 1 1/2 parts vodka, 1 part Cointreau, 1 part cranberry juice and a dash of lime juice together over ice. Strain and pour into a martini glass. Garnish with a peeling of lime rind.

Margarita - Mix 2 parts Tequila, 1 part triple sec (or Cointreau) and 1 part lime juice in a shaker with ice. Strain into a salt rimmed Martini glass.

Dirty Martini - Shake together 2oz gin, 1 tbspoon of dry vermouth and 2 tbspoons of olive juice. Pour into a frozen glass, add 2 olives to garnish.

Black Russian - Shake 2 parts vodka, 1 part Kahula together in a mixer. Pour over cracked ice and top up with lots of coke.

More...

Check out this...

'Hand Soap'
sabun tangan... sabun buat tangan, sabun bentuk tangan.

(Sollar Cell) - Sun Jar
Menyerap cahaya matahari waktu siang, bersinar di waktu malam... serasa nangkep cahaya matahari.... taro di setiap jendela rumah *membayangkan*






More...

Things I Want



More...

Senin, 20 Agustus 2007

Another Monday

Another Monday....
So today is gonna be a slow day..
Anyway, there is a quote I read:

"I figure wherever I am, that's the place to be." -- Tommy Lasorda

For me, it's hard to bring that words into real world. Can u imagine, wherever u are, u must be belong there.
Whenever I wake up in the morning, I just imagine my self as a girl who stuck doing the lousy job.

let me tell you a story..

my sis and I chat about one of our teacher (the teacher taught me when i was in junior high school-around 1998, and she taught my lil sis in senior high school-last year-its the same school). She's a great teacher of physic, tough woman, she speak loud and fast. She's a rebel, well, sort of.
My sis told me that our teacher (i will name her Mega*) is having some problem with 'yayasan'. I dont know exactly whats happen, but my sis said its about 'pesona fisika' sort of things. 'Yayasan' not agree to have that teaching method in that school.
So the story goes... the 'Yayasan' move Miss Mega into other school, and she is ask to teach junior high school (turun pangkat). She cant stand being bully, so she move to other school.

The 'Yayasan' people tells one of the parent: (its not a direct quote)
"saya sengaja bikin ga betah guru2 yang memberontak, supaya keluar dengan sendirinya, jadi ga usa bayar pesangon PHK"

That's just unbelieveable!!! If a reputable school could find such a $%*# way to shut one of their teacher career, how about other school or company?

What's wrong for being defferent, if that can be better solution?
Well, guess what? Sometime, in the real world, it doesnt really matter what you do and how well do you do that. If you find someone in the 'upper branch' of tree who didnt like you. You better be ready do move to the other tree.

Anyway, for miss Mega*, I wish you have found some place which you can teach way more kids and put your talent in a good use.

* not a real name

More...

Puff, the magic dragon


Puff, the magic dragon Lived by the sea And frolicked in the Autumn mist In a land called Honah-Lee Little Jackie Paper Loved that rascal Puff And brought him strings and sealing wax And other fancy stuff

Chorus: Puff, the magic dragon Lived by the sea And frolicked in the Autumn mist In a land called Honah-Lee Together they would travel On a boat with billowed sail Jackie kept a lookout perched On Puff's gigantic tail Noble kings and princes Would bow whene'er they came Pirate ships would lower their flags When Puff called out his name

Chorus: A dragon lives forever But not so little girls and boys Painted wings and giants' rings Make way for other toys One grey night it happened Jackie Paper came no more And Puff that mighty dragon He ceased his fearless roar His head was bent in sorrow Green scales fell like rain Puff no longer went to play Along the cherry lane Without his life-long friend Puff could not be brave So Puff that mighty dragon Sadly slipped into his cave

Written by Peter Yarrow and Leonard Lipton, copyright 1963 Pepamar Music Corp.

More...

Rabu, 15 Agustus 2007

Barbers do not exist

A man went to a barbershop to have his hair cut and his beard trimmed. As the barber began to work, they began to have a good conversation. They talked about so many things and various subjects.
When they eventually touched on the subject of God, the barber said: "I don't believe that God exists."
"Why do you say that?" asked the customer.
"Well, you just have to go out in the street to realize that God doesn't exist. Tell me, if God exists, would there be so many sick people? Would there be abandoned children? If God existed, there would be neither suffering nor pain. I can't imagine a loving a God who would allow all of these things."
The customer thought for a moment, but didn't respond because he didn't want to start an argument. The barber finished his job and the customer left the shop. Just after he left the barbershop, he saw a man in the street with long, stringy, dirty hair and an untrimmed beard. He looked dirty and unkempt. The customer turned back and entered the barber shop again and he said to the barber:
"You know what? Barbers do not exist."
"How can you say that?" asked the surprised barber.
"I am here, and I am a barber. And I just worked on you!"
"No!" the customer exclaimed.
"Barbers don't exist because if they did, there would be no people with dirty long hair and untrimmed beards, like that man outside."
"Ah, but barbers DO exist! What happens is, people do not come to me."
"Exactly!"- affirmed the customer.
"That's the point! God, too, DOES exist! What happens, is, people don't go to Him and do not look for Him. That's why there's so much pain and suffering in the world.

More...

Senin, 13 Agustus 2007

Rocky - Inspiring Story

The enemy of a great life is a good life~Jim Collins~-
...
Sebuah kisah nyata yang tepat bagaimana kita menunda kesenangan kecil demi mendapatkan kesuksesan yang lebih besar, adalah Sylvester Stallone. Stallone lahir dari sebuah keluarga miskin di Amerika. Walau demikian, latar belakang keluarga tidak menghalanginya untuk bermimpi menjadi seorang bintang besar. Saat remaja, dia sudah sering mencoba casting di beberapa film murahan, namun itupun tidak pernah berhasil. Suatu saat, Stallone terinspirasi pada sebuah pertandingan tinju, yang membuatnya menulis tentang manuscipt film olahraga tinju, “Rocky”.
Stallone mencoba menawarkan skrip-nya kepada berbagai perusahaan film, tapi tidak ada yang mau membelinya. Sampai akhirnya, ada sebuah perusahaan yang mau menawar harga naskah film tersebut sebesar 75.000 dollar, sejumlah uang yang nilainya puluhan kali lipat dari uang yang pernah dimiliki Stallone.
Saat itu, ada kebimbangan di hatinya. Uang itu, cukup untuk membuatnya hidup lebih layak dan makmur. Tapi di sisi lain, Stallone ingin menjadi seorang aktor terkenal, bukan seorang penulis naskah film. Jadi Stallone mencoba menawarkan kepada perusahaan film tersebut, agar dia yang menjadi aktor utamanya. Mereka menolak. Negosiasi menjadi alot, karena Stallone menolak menjual naskah tersebut jika bukan dia yang menjadi pemeran utamanya. Bahkan saat harga naskah itu meningkat hingga satu juta dollar, Stallone tetap menolaknya. Walau ia miskin dan lapar, tapi dia berani menolak uang tersebut, hanya karena dia sudah punya impian yang kuat.
Akhirnya, perusahaan film itu menyerah juga, dan mereka mengijinkan Stallone menjadi pemeran utama, dengan syarat naskah itu dijual hanya dengan harga 35.000 dollar, serta Stallone hanya akan mendapat bayaran sejumlah persentase tertentu jika film itu cukup laku di pasaran. Semua orang di sekitarnya mengatakan bahwa keputusan itu adalah keputusan terburuk yang pernah diambil Stallone.
Pada waktu film Rocky diluncurkan, bukan saja film itu menjadi laris, tapi bahkan menjadi box office di seluruh dunia, dengan total penjualan bersih menjadi 171 juta dollar, meraih 10 nominasi untuk academy awards, serta mendapatkan satu piala Oscar. Stallone langsung naik daun menjadi aktor kelas atas Hollywood.
Jangan pernah terjebak dengan kenyamanan sementara, yang kadang membuat kita merasa sudah puas, padahal bukan itu sebenarnya yang kita inginkan. Nikmati hasil sementaranya, tapi tetaplah punya visi ke depan yang jelas, untuk terus mengejarnya.

Disadur dari : http://entrepreneurpartner.wordpress.com/feed/

More...

What I Want

Last Saturday, 11 August, my sister celebrated her 17th b'day party. Sweet Seventeen, so they said. well, it makes me realized that i'm getting old...

Dengan umur sekarang, sayangnya, blum ada yang bisa dibilang puas.. Huah.. Kadang pengen rasanya ganti suasana. Bukannya nyerah ama keadaan sekarang, tapi cuma pengen lebih ngejalanin hidup yang kaya dengan pengalaman2 berharga.. jadi nanti kalo gua uda punya anak, gua bisa cerita banyak ke anak gua tentang ini-itu. coba kalo sekarang.. Bener2 jauh dari yang gua pengen.

i want to travel the world. I want to buy an Island. I want to wake up every morning and feel free to plan the whole day. I want to take vacation. I want to own a bussiness that I care about. I want to make my family happy. I want to make my parents proud. I want to be wise. I want to put my talent in a good use. That's my great life.

Sometime what we want is not what we really need. I just try to belive that this road I'm taking, is what I really need to go trough.

More...

Jumat, 03 Agustus 2007

Exhausted

Sometime i feel like running from one moment to another. There's no time to stop and take a deep breath for a while.
My job waste most of my weekdays, and my weekend didn't spent like it supposed to be. When I felt like I'm about to blow, I just can't take it out.
I not in control of my life from 7a.m. until 7p.m.
Exhausted....
Saturday and Sunday supposed to recharge my passion or spirit whatsoever, but it didn't.
I need a break. No no, I WANT a break.
My mind is full of things that I cant change.
I cant change the fact that:
do{
for (i = 0; i<5; i++){ //weekdays
Wake in a sleepy soul... no one to ask to "mba, masak mie dong". So DIY please...
I'm tied up from 9 to 6
At 6, just cant simply walk away. 'tenggo' is definitly not in their books.
Dinner... blah blah blah...
11p.m....
At the end of the day I dont feel like I have done anything useful that day.
}
for (i=0;i<2;i++){ //weekends
go home
do what i'm supposed to do last month (pending appoinment, pending reunion, family dinner, bla bla blah)
}
}while(???)

I cant complain, coz I know I'm lucky to have this life and all the people in my life.
But...
I'm speechless.

More...

Jumat, 27 Juli 2007

Happiness

Happiness is not having what you want. It's wanting what you have.

Be happy with what you have while working for what you want.

When what we are is what we want to be, that's happiness.

So they said..

For you who have read about The Mirror of Erised (Harry Potter):
Imagine your self look into the mirror, what do you think you would see?
Do you think you will see your own reflection?
Me, I dont think so. But I guess i dont mind to have that kind of mirror, so i know what I want, which sometimes so blur.

Anyway.. when I googling about the mirror i found an interesting yet odd site... check this just for fun.
http://home.att.net/~coriolan/faculty/dumble.htm

More...

Rabu, 25 Juli 2007

Courage

Courage is not the absence of fear
but rather the judgement that something else is more important than fear.
The brave may not live forever but the cautious do not live at all.
From now on, you'll be traveling the road between who you think you are and who you can be. The key is to allow yourself to make the journey.

勇者並非無所畏懼
而是判斷出比恐懼更重要的東西。
愚勇不可取,但故步自封則一點機會也沒有。
從現在起,妳將踏上瞭解自己與自己能耐的旅程。
關鍵是妳要讓自己完成這趟旅程。

More...

Experience

Sir, what is the secret of your success? a reporter asked a bank president.
Two words.
And, sir, what are they?
Right decisions.
And how do you make the right decisions?
One word.
And, sir, what is it?
Experience.
And how do you get experience?
Two words.
And, sir, what are they.
Wrong decisions.

Well, I'm the type of person who regret almost every decision that i made. So, imagine myself made any decision is really disturbing. For me, it's hard to determine which decision is wrong or right. How can anyone be so sure for something they don't know?
If there are 2 seperate way to choose, if u pick one, then you'll never know where the other one leads to, right?
once, i heard a friend of mine say: 'i never regret'. It's almost impossible for me to belive that. Maybe coz i cant imagine myself in that kind of-never regret-situation.
I dont like crossroad, every way i choose to walk trough, left me wonder 'what if i take the other one?', and the worst thing is, I know I can't go back.
For now, i just like to choose the easiest path. Which one i see first, which one less complicated, or just made my decision by my intuition. So far, I'm doing fine, perhaps...

More...